Po raz 2 odbyliśmy kulinarną podróż po Europie. Stoły były bardzo wystawne, pełne różnorodnych smaków i barw. Trasa przebiegała przez Niemcy, Francję, Wielką Brytanię, Hiszpanię, Włochy, Czechy i Ukrainę.
Jury w składzie:
Pani Wioletta Majewska - przewodnicząca,
Pani Paulina Paśko-Jadach - członek,
Pani Ewa Mytych - członek,
Pani Silvia Holtfreter- członek,
Pan Rolf Burghard- członek
podjęli decyzję, aby dać wyróżnienie przyznając Grand Prix
klasie VIII b, która zaprezentowała kuchnię hiszpańską ,
klasie VIII a, która przygotowała kuchnię angielską oraz klasie VII c, która zachwyciła kuchnią niemiecką.
Pozostałe klasy i zajęły pierwsze miejsca. Gratulujemy!!!
W przerwie uczniowie z Zespołu Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych przygotowali dla wszystkich uczestników pokaz kuchni molekularnej . Mogliśmy spróbować lody truskawkowe z wanilią i cukrem miętowym , miętowo-cytrynowe z czekoladą oraz karmelowe z solą morską . Dziękujemy
Fot. Paweł Adamczyk, uczeń klasy 8 c